Innerlijke ruimte is mijn diepste wens en mijn grootste goed.
Het is vrede met wat ís, zonder verzet, met open hart en kalme geest.
Het is als een eilandje in mezelf, waar ik heen kan om tot mezelf te komen. 

moeraspirea

De toegangspoort is mindfulness. Soms heb ik aan een paar bewuste ademhalingen genoeg en op andere momenten zit ik 2 keer per dag drie kwartier te mediteren en voel ik nog niet voldoende ruimte. Dan raakt mijn geest verstrikt in duizend gedachten of ideeën en tuimelen oorzaken, gevolgen en oordelen in een razend tempo door elkaar en merk ik de afzonderlijke gedachten niet meer op. Aanleiding voor dat tumult zijn emotionele golven die niet vrij in, door en uitstromen omdat gewoonte energieën de geest in stelling brengen. En die analyseert, psychologiseert, speelt rechter en veroordeelt, doet onderzoek naar schuld en trekt conclusies op basis van de eigen spinsels…….
Ik ben er nog niet achter wat maakt dat er de ene keer niet meer dan een paar bewust gezette passen nodig zijn om terug te keren naar mezelf en dat het een andere keer dagen kan duren en daar ga ik ook zeker mijn hoofd niet over breken! 

Sinds de avond meditatie gisteren, de wijze woorden van Eckhart Tolle die ik beluisterde en begreep en een verkwikkende nacht, voel ik innerlijke ruimte. 

Dankbaar voor de beoefening en mijn toewijding, omarm ik deze dag en geniet er met volle teugen van.